Werken bij

Introductie

Wil jij vanuit betrokkenheid en kwaliteit, opdrachtgevers helpen met betekenisvolle vraagstukken? Ben jij gedreven, blink je uit in wat je doet en ben je in staat het verschil te maken? Ben jij op zoek naar een omgeving waarin je net zo veel verantwoordelijkheid krijgt als je zelf bewijst aan te kunnen? En wil jij samen met een groep enthousiaste collega’s verder bouwen aan een kwalitatief hoogwaardig adviesbureau? Dan ben jij wellicht de nieuwe collega die we zoeken!

Werkomgeving

Wij bieden een professionele omgeving en uitdagende opdrachten, waarin je je kwaliteiten maximaal kunt ontplooien.

Je werkt in teamverband met getalenteerde en betrokken collega’s, die van elkaar leren en elkaar stimuleren. Persoonlijke ontwikkeling wordt, naast ‘training on the job’ en met kennissessies over relevante onderwerpen, ook bevorderd door gerenommeerde in- en externe trainingen die zijn afgestemd op jouw specifieke ontwikkelpunten. Tijdens intervisies zetten we elkaars deskundigheid en ervaring in om maximale kwaliteit te kunnen leveren. Successen vieren we samen, waardoor we er in slagen onze werkomgeving energiek en enthousiast te houden en ons bureau verder te ontwikkelen.

Medewerkers

 • Wannes
 • Mark

Selecteer een medewerker

...

...
 • Wannes

  Wannes is sinds 2007 consultant bij Magnitude Consulting. Daarvoor studeerde hij Information Management waarbij hij zijn afstudeerstage heeft afgerond bij Magnitude Consulting (MC).

  Waarom heb je gekozen voor consultancy?

  Het mooie aan consultancy vind ik dat je bezig bent met werk dat er echt toe doet. Je helpt opdrachtgevers met voor hen belangrijke vraagstukken. Het leuk is dat de diversiteit aan vraagstukken groot is, maar altijd met één overeenkomst: er is een urgent probleem dat samen met de klantorganisatie opgelost moet worden. En dat doe je telkens in een nieuwe en uitdagende omgeving. Die dynamiek en afwisseling maakt het een heel mooi vak.

  Waarom Magnitude Consulting?

  Tijdens mijn afstudeerstage merkte ik al dat de lat hoog werd gelegd. MC staat voor een constant hoge kwaliteit. Ik steek dan ook voor al mijn collega’s mijn hand in het vuur. Dat gevoel heeft iedereen bij ons en maakt dat we een hechte club zijn. We zijn oprecht betrokken bij onze klanten, bij elkaar én bij ons bureau. Samen bouwen aan een mooi adviesbureau, waarin iedereen zijn/haar ondernemerschap kwijt kan. Dat is Magnitude Consulting.

  Wat is de mooiste opdracht die je tot nu toe hebt gedaan?

  Een heel mooie opdracht was het inrichten van de internationale samenwerking tussen een bekende Nederlandse en buitenlandse bank. Het papierwerk was al geregeld, en wij moesten ervoor zorgen dat het ook écht ging werken. Een inhoudelijke en veranderkundige puzzel waarbij alle strategische, tactische en operationele processen op elkaar aangesloten moesten worden. Dit type opdrachten is tekenend voor MC en maakt het werken hier leuk en uitdagend!

  Meest waardevolle les?

  Ik heb geleerd dat structuur en helderheid heel belangrijk zijn. Om echt iets voor elkaar te krijgen en impact te realiseren, moet je eerst helder hebben wat je doel is en hoe je dit gaat bereiken. Een heldere en gestructureerde aanpak is daarbij onmisbaar voor succes en draagvlak binnen de organisatie.

  Wat is voor jou typisch Magnitude Consulting?

  Voor mij zijn dat toch wel die avonden dat we doortrekken op kantoor omdat er een deadline gehaald moet worden. Dan eten we samen sushi terwijl we de ene droge grap na de andere maken. Die combinatie van gedrevenheid, betrokkenheid en humor is voor mij dan ook typisch Magnitude Consulting.

 • Mark

  Mark is sinds 2015 werkzaam bij Magnitude Consulting. Na afronding van zijn master ‘Business Administration’ is hij gestart als Management Trainee, daarna is hij ingestroomd als management consultant.

  Waarom heb jij voor het traineeship van Magnitude Consulting gekozen?
  Tijdens het laatste jaar van mijn studie, ben ik mij gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Ik zocht naar een baan waarin ik echt toegevoegde waarde kan leveren en daarnaast opdrachten kan uitvoeren die van grote waarde zijn voor een (klant)organisatie. Het management traineeship van Magnitude Consulting, dat consultancy en lijnmanagement combineert, was de ideale start. Echt onderscheidend is dat je gecoacht wordt door een ervaren consultant.

  Waarom koos je na je traineeship voor consultancy?
  Een vraagstuk in consultancy, is er altijd één met veel lading. De klant huurt tijdelijk een objectieve kracht in om hem verder te helpen. Dit maakt dat het werk altijd betekenisvol is en er echt toe doet. Geen één organisatie is hetzelfde en dat maakt iedere opdracht uniek. De verschillende omgevingen en de dynamiek die de opdrachten meebrengen, maakt consultancy een heel mooi vak.

  Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd?
  Een goede voorbereiding, is het halve werk. Alleen als je je doel scherp voor ogen hebt en weet hoe je tot dat doel gaat komen, dan kun je het bereiken. Een heldere en gestructureerde aanpak is onmisbaar voor succes en draagvlak binnen een organisatie. En dan blijkt trouwens vaak dat je tot veel meer in staat bent dan je in eerste instantie zelf dacht.

  Wat is voor jou typisch Magnitude Consulting?
  Betrokkenheid in de breedste zin van het woord en het streven naar constante hoge kwaliteit is voor mij typisch MC. Bijvoorbeeld het feit dat iedere collega tijd vrij maakt voor een goed gesprek en weet wat er bij de ander speelt. Deze sfeer creëert een zeer prettige en veilige werkomgeving, waarin je de beste versie van jezelf steeds kunt verbeteren. Bovendien kan ik blind vertrouwen op mijn collega’s en doen we het vooral samen!

Sollicitatieprocedure

Indien je interesse is gewekt dan kan je solliciteren. Meer informatie over onze sollicitatieprocedure vind je hier. Maar je kunt ook eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen. Wij kunnen je dan meer vertellen over onze bureaufilosofie, ons team, ons werk en de kansen die wij bieden. Ook is er ruimte om jouw vragen te beantwoorden. Voor deze gesprekken hanteren wij een selectieprocedure op basis van motivatie, CV en cijferlijsten. Als we denken dat het gesprek nuttig is voor beide partijen, dan nemen wij contact met je op voor een afspraak.

Na een positieve beoordeling van je motivatie, cv en cijferlijsten, start de procedure met een korte telefonische kennismaking. Hierna volgt een aantal gesprekken bij ons op kantoor. Gedurende de gesprekken staan 3 onderwerpen centraal: De kennismaking, je motivatie en een case.

Kennismaking

We willen graag weten wie jij bent en vertellen wie wij zijn.

Motivatie

Wat brengt jou hier en waarom ben jij een goede aanvulling op ons team? Wat zijn je drijfveren, hoe werk je in een team en wat zijn je sterke en je leerpunten? We zijn op zoek naar concrete voorbeelden, zodat we een goed beeld krijgen van wie je bent, wat je kan en waar je ambities liggen.

Case

Door middel van een case testen we je conceptueel en analytisch denkniveau. We schetsen kort een probleemstelling en vragen jou dit probleem op te lossen en met een advies te komen. Hierbij gaat het ons vooral om de route die je bewandelt om tot je antwoord te komen. Na afloop van de case ontvang je van ons feedback. We verwachten dat je deze feedback in een eventuele volgende ronde direct toepast.

Oriënterend gesprek

Wil je graag eerst een oriënterend gesprek? Geen probleem, neem contact met ons op via:

030 – 69 347 00
info@magnitude.nl

Tips ter voorbereiding

Je mag helderheid verwachten over wat er van jou verwacht wordt. Daarom vind je hiernaast een aantal tips om je te helpen bij de voorbereiding van de gesprekken.

Motivatie

 • Bedenk waarom je bij ons wilt werken en wat jij belangrijk vindt in je werk;
 • Zet voor jezelf de punten op een rij die jou geschikt maken voor de baan;
 • Denk goed na over je sterke punten en je leerpunten;
 • Geef concrete voorbeelden en spreek uit eigen ervaring;
 • Probeer bondig te antwoorden;
 • Bedenk vooraf wat je wilt weten over Magnitude Consulting.

 

Case

 • Schrijf mee tijdens de probleemstelling en toets of je de vraag goed hebt begrepen;
 • Probeer door vragen te stellen zo veel mogelijk relevante informatie te achterhalen;
 • Structureer het probleem en onderscheid hoofd- en bijzaken;
 • Denk hardop, neem ons mee in je denkproces en bepaal eerst hoe je het probleem aan gaat pakken, voordat je over gaat tot actie;
 • Doe aannames of maak schattingen indien nodig;
 • Vat aan het eind van je analyse samen welke stappen je hebt genomen en presenteer bondig je eindconclusie.

Tot slot; zorg dat je jezelf bent! Wees open en eerlijk. We willen graag zien hoe jij jezelf presenteert en hoe je problemen aanpakt, omdat we geïnteresseerd zijn in wie je bent. Ondanks de spanning die hoort bij een sollicitatie hopen wij vooral op een leuk en interessant gesprek.

Vacatures

Startende Consultant

Ben jij (bijna) klaar met je universitaire studie (Bedrijfskunde, Economie, Econometrie, Bestuurlijke Informatiekunde of Informatica), leergierig en in staat je eigen ideeën naar voren te brengen? Ambieer je een loopbaan in de consultancy en ben je op zoek naar een persoonlijke en uitdagende leeromgeving, waarin je jouw talenten verder kunt ontplooien? Dan ben jij degene naar wie we op zoek zijn.
meer informatie

Medior Consultant

Ben jij de medior management consultant met passie voor zijn/haar vak? Die opdrachtgevers wil helpen met opdrachten die er werkelijk toe doen? Die wil werken in een team van gedreven collega's? Dan ben jij degene naar wie wij op zoek zijn.
meer informatie

Afstudeerstagiair

Wil je (nog) meer zien en leren tijdens de laatste fase van je studie? Hou je van uitdagingen en ben je erop gebrand jezelf continu te ontwikkelen? Wil je onderdeel uitmaken van een groeiend adviesbureau met leuke en gedreven collega’s? Dan ben jij degene naar wie wij op zoek zijn.
meer informatie

Stagiair

We zoeken talenten die een sterke drive hebben tot het leveren van toegevoegde waarde en kwaliteit.
meer informatie

Management Trainee

Consultant of managementfunctie? Combineer beide in een uniek traineeship. Vanwege de groei van ons bureau zijn wij op zoek naar enthousiaste trainees met interesse in het adviesvak en/of lijnmanagement.
meer informatie

Ervaren Management Consultant

Je beschikt over 6 – 8 jaar werkervaring in consultancy. Je streeft naar excelleren en bent aantoonbaar in staat om te gaan met de (politieke) dynamiek van bovengenoemde opdrachten. Je beschikt over het vermogen om heldere oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken. Je wilt verantwoordelijkheid en werken in een team van gedreven professionals.
meer informatie